Dieta inainte de Gastric Sleeve

Va trebui să faceți mari schimbări în dieta dvs. ÎNAINTE să fiți supus unei intervenții chirurgicale de micsorare a stomacului (Gastric Sleeve).
Aceste modificări sunt foarte importante, deoarece ajută la declanșarea procesului de slăbire, vă asigură o intervenție chirurgicală mai sigură și  menținerea pierderii în greutate pe termen lung.

Acest regim alimentar recomandat inainte de Gastric Sleeve are cateva reguli:

  • reduceți aportul de calorii
  • mănâncă mai multe proteine
  • mănâncă mai puțini carbohidrați
  • bea mai multă apă
4 motive pentru care dieta ta pre-operatorie  este importantă:

1. Chirurgia mai sigură

Obezitatea contribuie la aparitia unui ficat gras, marit, care aglomerează zona din jurul stomacului. Dieta pre-operatorie  ajută la micșorarea ficatului și facilitează intervenția chirurgicală.

2. Pregătește-te mental

Practica este perfectă, deci ar trebui să vă pregătiți mental aflând ce funcționează (și ce nu funcționează) înainte de operație. Utilizați un jurnal dietetic și începeți să vă pregătiți mesele din timp. Practicați aceste comportamente pentru a vă antrena pentru viață după operație.

3. Reduceți riscul de recastigare in greutate

Reduceți riscul recâștigării greutății post-chirurgicale prin controlul porțiilor înainte de operație. După intervenția chirurgicală, pacienții care mănâncă excesiv au un risc ridicat de a-și destinde stomacul.

4. O forma fizica buna

Pacienții care încep o dietă sănătoasă înainte de intervenția chirurgicală și, prin urmare, pierd în greutate, au corpuri care au început deja să-și schimbe „punctul de referință”. Pacienții care realizează acest lucru au stabilit un impuls care va contribui la pierderea în greutate și mai mare după operație.

Ce vei mânca și bea pentru dieta preoperatorie ( Gastric Sleeve)

1. O mulțime de proteine (cel puțin 60 de grame pe zi)
2. Reduceți carbohidrații (eliminați tot zahărul rafinat)
3. Mănâncă grăsimi sănătoase ( peste, nuci, seminte in).

Nu toate grăsimile sunt la fel. Unele grăsimi au mari beneficii pentru sănătate, în timp ce altele contribuie la obezitate și la o stare de sănătate precară.

Ar trebui să mănânci între 800-1.200 de calorii pe zi. Aceasta poate fi o reducere provocatoare a caloriilor, iar senzatia de foame este frecventă.
Din fericire, aceeași cantitate de mâncare care te lasă înfometat acum te va face sa te simti satul după operație.

 

8 sfaturi rapide pentru o dietă pre-operatorie de succes

Folosiți un jurnal dietetic gratuit. Pacienții care utilizează un jurnal dietetic slăbesc mai mult .
Informati-va despre drumul pe care o sa-l incepeti
Începeți un program de exerciții înainte de operație. Acest lucru contribuie la o scădere mai mare în greutate și îmbunătățește sănătatea.
Mențineți modele de somn sănătos. Privarea de somn îngreunează pierderea în greutate, deci este important să dormiți adecvat.
Limitați-vă gustările. Aveți maximum două gustări sănătoase, cu conținut scăzut de calorii pe zi.
Luați multivitamine pentru a rezolva orice deficiențe nutriționale care ar putea apărea din schimbarea dietei. De asemenea, va trebui să luați  multivitamine după operație.
Tăiați alimentele în bucăți mici. Acest lucru ajută digestia, vă încetinește alimentația și vă ajută să vă simțiți plin mai devreme
Fără bauturi carbogazoase.

 

 

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău