Sleeve Gastric – 17 750 lei | Dr. Gabriel Matei

Rulează videoul

Această procedură chirurgicală este una dintre cele mai utilizate intervenții în chirurgia bariatrică.
Interventia gastric sleeve este asociată cu cel mai mic risc de complicații și cu cel mai mare confort pe viață.

În timpul intervenției laparoscopice gastric sleeve, accesul in cavitatea intraabdominală este obținut prin patru incizii mici și se elimină aproximativ 80% din stomac. Deoarece portiunea stomacului care este îndepărtat este fundusul gastric unde este eliberat hormonul Ghrelin (hormonul foamei), pacienții își pierd pofta de mâncare după această procedură. În plus, reducerea semnificativă a volumului gastric impune porții mai mici de mancare. Astfel, o pierdere rapidă în greutate apare în urma procedurii.

Printre persoanele care sunt eligibile pentru gastrectomie longitudinală se numără:
– cei care au vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani și au un istoric de multiple încercări eșuate de a pierde în greutate cu dieta sau exercițiile fizice și au un indice de masă corporală de 40 kg / m² sau mai mare.
Persoanele care au un indice de masă corporală între 35 și 40 kg / m² sunt, de asemenea, eligibile dacă au comorbidități, inclusiv diabet, hipertensiune arterială sau apnee în somn.
Modalitățile de tratament nechirurgical, cum ar fi baloanele intragastrice sau injecțiile cu toxină botulinică gastrică, ar trebui să fie preferate la pacienții cu un IMC mai mic de 35 kg / m².
Cu toate acestea, o procedură de gastric sleeve poate fi luată în considerare la pacienții cu IMC de 30 până la 35 kg / m² in prezența unor afecțiuni medicale foarte severe

 

Pacienții cu obezitate prezintă un risc semnificativ crescut de boli de inimă, diabet și complicații diabetice. Mai mult, acești pacienți trebuie să facă față unei serii de comorbidități care au un impact negativ asupra calității vieții, cum ar fi hipercolesterolemia, hipertensiunea arterială sau apneea în somn.

S-a observat o îmbunătățire de 90% la co-morbidități asociate obezității la pacienții care au pierdut rapid în greutate în urma procedurilor de gastric sleeve, în timp ce pot fi împiedicate potențialele co-morbidități.

Pe lângă provocările fizice, există și provocări psihologice asociate obezității. Încercările multiple și eșecurile multiple cu dietele pot duce la un sentiment de înfrângere, scăzută stimă de sine și depresie la această populație.
Respectul de sine și stima de sine sunt crescute, iar sentimentul înfrângerii dispare. Relațiile sociale devin mai puternice la pacienții care au pierdut rapid în greutate în urma gastrectomiei cu mânecă.
Interventia laparoscopică reduce riscurile potențiale postoperatorii, în timp ce reprezintă un factor semnificativ care contribuie la o recuperarea confortabilă după operație.

Complicațiile potențiale și care pot pune viața în pericol sunt mai susceptibile să apară în primele 15 zile după procedura chirurgicala, iar aceste complicații pot include fistula gastrica, sângerare și embolie.

Beneficiile asociate chirurgiei bariatrice depășesc semnificativ riscurile.Cu toate acestea, riscurile potențiale nu ar trebui niciodată ignorate.

Primele 2 săptămâni după procedura gastric sleeve au o importanță crucială în ceea ce privește intervenția chirurgicală și starea de spirit a pacientului. Atât recuperarea în urma unei intervenții chirurgicale majore, cât și modificările abrupte ale rutinei alimentare pot avea un impact negativ pe termen scurt asupra pacientului.

Fistula gastrica este cea  mai grava complicație a acestei proceduri.
Este de o importanță crucială informarea chirurgului cu privire la orice complicatii suferite de pacient.

Semnele și simptomele unei fistule includ temperatura ridicată a corpului, dureri abdominale severe, o frecvență mare a pulsului, frisoane și oboseală. O intervenție în timp util și de succes  este cheia tratamentului unei eventuale scurgeri. Detectarea și tratamentul unei fistule este destul de ușor pentru un chirurg cu experiență.

Orice procedură chirurgicală poate fi asociată cu un risc de embolie; cu toate acestea, riscul de embolie este mai mare în procedurile de chirurgie bariatrică. Se pot lua măsuri pentru a minimiza aceste riscuri și pentru a preveni apariția acestora. Un diluant de sânge injectabil este început cu o zi înainte sau în ziua intervenției chirurgicale, iar pacienții poartă ciorapi de compresie (ciorapi pentru varice) pentru a reduce riscul de embolie. Pacienții trebuie să poarte ciorapi de compresie și să primească tratament anticoagulant la domiciliu pentru încă 10 zile după externarea lor din spital.

Sângerarea este cea mai frecventă complicație a procedurii. Toate cazurile de sângerare apar în spital și monitorizarea atenta facilitează observarea unei eventuale sângerări.

Semnele și simptomele sângerării includ oboseala, amețeli și tensiune arterială scăzută. Tratamentul sângerării constă în transfuzii de sânge în funcție de cantitatea sângerării și această complicație poate fi ușor depășită.Este posibil sa fie utila o interventie chirurgicala urgenta pentru oprirea sangerarii.

În primele două zile după procedura, sprijinul nutrițional este asigurat de alimentația parenterală. Pacienții sunt supusi unui test de etanseitate în ziua 2 postoperatorie și se începe o dietă lichidă de 15 zile.
Această perioadă este urmată de o dietă alimentară semi lichida și se adaugă alimente solide după aceea.

Respectarea recomandărilor dieteticienilor este extrem de importantă pentru a preveni apariția complicațiilor postoperatorii.

Preț operație micsorare stomac (Gastric Sleeve) 17 750 lei .

PREȚUL OPERAȚIEI INCLUDE :

anestezia
monitorizare și supraveghere pe toată perioada internării
zilele de spitalizare
plan de îngrijire și medicație.
Nu sunt incluse costurile investigațiilor preoperatorii.
Pacientul trebuie sa facă dovada asigurat CAS

Investigațiile prebariatrice costa aproximativ 3500 lei.

Va stau la dispoziție pentru detalii suplimentare legate de intervenția chirurgicala laparoscopica.

Dr.Gabriel Matei
www.tratament-obezitate.ro
0723286448
dr.gabrielmatei@gmail.com

Spitalul Gral OncoFort
Str. Traian Popovici, nr.79-91, sector 3, Bucuresti

Azi sunt cu totul un alt om , ma bucur de o noua viata si tin sa multumesc doctorului Gabriel Matei pentru : profesionalism, increderea pe care mi-a dat-o , atitudine fata de pacient si evident pentru reusita operatiei de micsorare a stomacului.
B. Ioana
București
Ma regasesc azi cu 42 kg mai putin , am uitat de orice dieta, mananc orice doresc dar ma satur foarte rapid, am un tonus foarte bun , fac plimbari lungi si ma simt excelent. Inainte oboseam dup 10 pasi, iar analizele s-au imbunatatit considerabil.
P. Andrei
Pitești
Am 60 de ani si ma luptam de multi ani cu greutatea , colesterolul , tensiunea arteriala si diabetul. Acum 6 luni, impreuna cu dl Dr. Gabriel Matei am decis sa facem o operatie bariatrica. A fost cea mai buna decizie
V. Maria
Constanța
Dr. Gabriel Matei
5/5

 

Comentarii: 1

  1. Magdalena Vlad spune:

    Pret sleever gastric

Adaugă comentariul tău