Sunt candidat pentru chirurgia obezitatii?

Sunt candidat pentru chirurgia obezitatii? 

Dacă aveți un exces de greutate sau aveți îngrijorări cu privire la modul în care greutatea dvs. vă poate afecta sănătatea și ați încercat multiple diete înainte, atunci operația poate fi potrivită pentru dumneavoastră.

În general, intervenția chirurgicală trebuie luată în considerare atunci când au fost încercate alte metode de pierdere în greutate și nu au reușit.

Există criterii minime convenite la nivel internațional pentru efectuarea unei operații de slăbit. Acestea se bazează pe IMC și orice efect pe care poate avea greutatea asupra sănătății și stării de bine.

Pe scurt acestea sunt:

IMC 40 sau mai mare. Chiar și fără alte probleme de sănătate, operația este considerată indicată, deoarece riscul de a dezvolta probleme de sănătate cu un astfel de nivel de obezitate este foarte mare

IMC 35 – 40 cu probleme de sănătate legate de obezitate

IMC 30-35 cu probleme de sănătate legate de obezitate pot fi eligibile, dar este necesară o evaluare individuală atentă

Cea mai bună modalitate de a afla dacă operația este potrivită pentru dvs. este să ne sunați telefonic la +40723286448 sau să ne contactați și să discutați cu unul dintre specialiștii noștri.

Ce este indicele de masă corporală?

Indicele de masă corporală (IMC) este măsurarea grăsimii corporale pe baza înălțimii și a greutății care se aplică atât bărbaților adulți, cât și femeilor.
Indicele de masă corporală este de obicei un bun indicator al grăsimii corporale pentru majoritatea oamenilor.


IMC este, de asemenea, o metodă ușor de efectuat, care poate ajuta la determinarea riscului dacă greutatea actuală a unei persoane ar putea duce la probleme de sănătate.

Este important să rețineți că IMC nu este un instrument de diagnostic.
Este posibil să fie nevoie de evaluări suplimentare, inclusiv:
– Istoricul de familie
– Evaluări ale dietei și activității fizice
– Masuratori ale grosimii pielii

 

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău