Interviu Metropola Tv despre obezitate

Zilele trecute am fost prezent în studioul Metropola TV, la emisiunea Control Medical, moderată de Dana Istrate.

Am discutat despre chirurgia obezității și relația dintre diabet și obezitate,
Obezitatea și diabetul de tip 2 sunt intr-o relație strânsă. Cercetările subliniază că obezitatea este un factor de risc comun care poate duce la dezvoltarea prediabetului și a diabetului de tip 2.
Menținerea unei greutăți moderate și efectuarea anumitor ajustări ale stilului de viață pot ajuta la încetinirea sau prevenirea diabetului.
Care sunt avantajele Gastric Sleeve?
Pacienții cu obezitate prezintă un risc semnificativ crescut de boli de inimă, diabet și complicații diabetice. Mai mult, acești pacienți trebuie să facă față unei serii de comorbidități care au un impact negativ asupra calității vieții, cum ar fi hipercolesterolemia, hipertensiunea arterială sau apneea în somn.
S-a observat o îmbunătățire de 90% la comorbidități asociate obezității la pacienții care au pierdut rapid în greutate în urma procedurilor de gastric sleeve, în timp ce pot fi împiedicate potențialele co-morbidități.
Pe lângă provocările fizice, există și provocări psihologice asociate obezității. Încercările multiple și eșecurile multiple cu dietele pot duce la un sentiment de înfrângere, scăzută stimă de sine și depresie la această populație.
Respectul de sine și stima de sine sunt crescute, iar sentimentul înfrângerii dispare. Relațiile sociale devin mai puternice la pacienții care au pierdut rapid în greutate în urma operației de micșorare stomac.
Interventia laparoscopică reduce riscurile potențiale postoperatorii, în timp ce reprezintă un factor semnificativ care contribuie la o recuperarea confortabilă după operație.
Dr. Gabriel Matei
Chirurgia obezității

 

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău