Dupa gastric sleeve

Ziua Zero

Vă veți trezi în sectia ATI cu monitorizarea functiilor vitale atașată. Veți avea o branula montata la nivelul bratului si o sonda nazo-gastrica. Ocazional, se monteaza un tub de plastic ( dren) ce va fi fost introdus în abdomen.

Îngrijiri ulterioare postoperatorii

După ce vă veți trezi și va veti simti confortabil, veți fi transferat in rezerva dumneavoastra.
Ocazional, menținem mai mult timp pacienții în sectia ATI. De obicei, pacienții cu obezitate morbida, mai în vârstă sau care au probleme medicale si au nevoie de o monitorizare mai atentă.
În rezerva, asistenta vă va înregistra periodic semnele vitale și va va da medicamente pentru a controla durerea sau greața. Veți fi încurajat să faceți exerciții de respirație profundă pentru a vă menține plămânii sănătoși și pentru a vă deplasa pe un cadru.

Prima zi

Dacă nu sunteti deja,azi  te vei muta in rezerva. Vei fi încurajat să beti incet cantitati mici de apa sau ceai pe tot parcursul zilei. Nu încercați să vă grăbiți cu acest lucru;Dacă aveți un cateter urinar, acesta va fi eliminat atunci când vă deplasați independent.
Este important să vă ridicați și să vă deplasați de îndată ce veți putea, așa că veți fi încurajați să vă plimbați pe secție. Acest lucru permite plămânilor să se extindă complet, iar circulația venoasa de la nivelul picioarelor dvs. să revină la normal. Deplasarea ușoară și regulată în jurul camerei și a secției este extrem de importantă pentru o recuperare rapidă și necomplicată.
Medicamentele pentru durere și greață vor continua și se vor schimba în tablete sau forme lichide, astfel încât picăturile să poată fi luate. Nu ezitați să solicitați o tabletă de dormit dacă aveți nevoie de ajutor pentru a dormi noaptea.

Ziua a doua

Mersul va continua să fie încurajat. Vei continua să porți ciorapi TED tot timpul..Toate medicamentele dvs. trebuie acum administrate pe cale orală, poate zdrobite sau sub formă lichidă.
Ar trebui să gestionați lichidele bine in  această etapă și puteți trece la o dietă semilichida, de consistenta fresh portocale.
Majoritatea pacienților, dacă progresează bine, vor putea pleca acasă în această zi.

Ziua a treia

Dacă nu ați ieșit din spital în ziua precedentă, astăzi vor avea loc pregătirile pentru acest lucru. Dieta dvs. ar trebui să fie o dietă semi-lichida. Mersul pe cât posibil și exercițiile de respirație profundă vor fi încurajate.

Sfaturi la externare

Vi se va reaminti să mâncați 3 mese pe zi. Acest lucru trebuie să fie la ore fixe, de multe ori nu veți simți nici o foame. Nu uitați să luați mici mușcături și să mestecați, mestecați, mestecați.

Când vă simțiți plini, STOP !!!!

În primele zile, va trebui să reînveți ce poate gestiona noul tău stomac. Aproape fiecare pacient va înghiți aproape sigur o gură de alimente care este prea mare sau prea solidă pentru a fi tolerata de noul tau stomac. Acest lucru duce de obicei la o durere de scurta durata in capul pieptului.
Cel mai bun mod de a gestiona această durere este sa  așteptati și sa rămâneti în poziție verticală.
Uneori, mâncarea va fi regurgitată.
Nu intrați în panică, durerea este de scurta durata.
Înghițirea va deveni progresiv mai ușora în prima săptămână  după operație. Majoritatea pacienților pot tolera cu ușurință cantități mici de piure în mod regulat după câteva zile.

Vi se va elibera o rețetă pentru administrarea medicamentelor după externare.

Acestea includ:

Anti-emetic pentru a ajuta la greață, de obicei, până la 2 săptămâni
Anti-acid pentru a reduce acidul stomacului de obicei timp de 6 săptămâni
Poate un medicament subțire a sângelui pentru prevenirea emboliei pulmonar
Analgezie pentru ameliorarea durerii, de obicei până la 2 săptămâni

 

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău