7 beneficii ale chirurgiei bariatrice pe lângă faptul că vă ajută să slăbiți

Chirurgia bariatrică poate schimba viața celor care doresc să slăbească.

Dar știați că există și alte  beneficii pentru sănătate în afară de faptul că scăpați de această greutate?

Chirurgia bariatrică poate produce o pierdere durabilă în greutate la persoanele obeze care nu au obținut succes pe termen lung cu alte încercări de slăbire. Există diferite operații bariatrice care sunt disponibile. Bypass-ul gastric și operația de micșorare a stomacului sunt cele mai frecvente proceduri.

Chirurgia bariatrică reduce capacitatea de stocare a stomacului, ceea ce limitează aportul de alimente și te ajută să te simți sătul mult mai devreme decât în ​​mod normal. Unele proceduri bariatrice limitează și absorbția caloriilor. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să determinați dacă sunteți candidat și, dacă da, care opțiune va funcționa cel mai bine pentru dvs.

„Riscurile pentru sănătate pot crește cu un indice de masă corporală mai mare. Dacă aveți un IMC de 35 sau mai mult, aceasta înseamnă ca trebuie sa slăbiți neaparat.Fără a face schimbări, ai putea dezvolta probleme grave de sănătate din cauza excesului de greutate. Aproape toate persoanele cu un IMC de 40 sau mai mult sunt candidați pentru operație.”

„Mulți oameni care trebuie să slăbească au încercat de mai multe ori să piardă singuri în greutate”, spune dr. Matei Gabriel. „Deși pot avea un oarecare succes la început, mai puțin de 5% dintre oameni își păstrează greutatea timp de cinci ani sau mai mult. De fapt, pacienții câștigă de obicei greutatea înapoi în mai puțin de un an.”

Pierderea în greutate și recuperarea ei nu contribuie cu nimic la atenuarea potențialelor probleme de sănătate asociate cu obezitatea. Trebuie să păstrați greutatea timp de cel puțin cinci ani pentru a considera pierderea un succes și una care poate duce la o persoană mai fericită și mai sănătoasă.

Beneficiile chirurgiei bariatrice depășesc doar pierderea în greutate:
1.Remisie pe termen lung pentru diabetul de tip 2. Rezultatele arată că procedura este foarte eficientă pentru pacienții obezi cu diabet de tip 2, permițând aproape tuturor pacienților să nu mai necesite tratament cu insulină și alte medicamente asociate timp de cel puțin trei ani după intervenție chirurgicală.
2.Sănătate cardiovasculară îmbunătățită. Operația de scădere în greutate scade riscul unei persoane de apariție a bolilor coronariene, a accidentului vascular cerebral și a bolilor cardiace periferice. Tensiunea arterială și nivelurile de colesterol pot reveni la normal sau aproape de normal după operație, reducând aceste riscuri și îmbunătățind starea generală de bine.
3.Ameliorarea depresiei. Mulți oameni obezi se simt deprimați din cauza imaginii corporale slabe și a stigmatizării sociale. Chiar și persoanelor mai tinere, care poartă un exces de greutate semnificativ, le este dificil să participe la activități de care altfel le-ar putea plăcea, ceea ce duce la izolare socială și depresie. Pierderea acestui exces de greutate poate îmbunătăți sănătatea emoțională la acești pacienți. S-a constatat că persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală bariatrică au avut o scădere cu 32,7% a depresiei în momentul intervenției chirurgicale și o scădere cu 16,5% la șase până la 12 luni după operație.
4.Eliminați apneea obstructivă de somn. Atingerea și menținerea unui interval de greutate normală permite adesea persoanelor cu apnee în somn să nu mai folosească aparatul CPAP la culcare. Aproximativ 80 până la 85% dintre pacienți experimentează remisiunea apneei în somn la un an după operație.
5.Ameliorarea durerilor articulare. Transportul greutății excesive pune mult stres asupra articulațiilor care suportă greutăți, provocând adesea dureri cronice și leziuni articulare.
6.Pierderea semnificativă și susținută în greutate care are loc după intervenția chirurgicală bariatrică ameliorează stresul asupra articulațiilor și deseori le permite oamenilor să nu mai folosească medicamente pentru durere și să se bucure de mult mai multă mobilitate.
7.Operația de slăbire poate îmbunătăți, de asemenea, fertilitatea .

 

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău