De ce Gastric Sleeve ?

De ce Gastric Sleeve

De ce sa aleg operatia de micsorare a stomacului ( Gastric sleeve ) ?

Pacienții cu obezitate prezintă un risc semnificativ crescut de boli de inimă, diabet și complicații diabetice.
Mai mult, acești pacienți trebuie să facă față unei serii de comorbidități care au un impact negativ asupra calității vieții, cum ar fi hipercolesterolemia, hipertensiunea arterială sau apneea în somn.

S-a observat o îmbunătățire de 90% la co-morbidități asociate obezității la pacienții care au pierdut rapid în greutate în urma operatiei de micsorara a stomacului ( sleeve gastric), în timp ce pot fi împiedicate potențialele co-morbidități.

Studiile clinice arată că, în urma operației, majoritatea pacienților pierd greutatea rapid și continuă să facă acest lucru până la 18 până la 24 de luni după procedură

Pe lângă provocările fizice, există și provocări psihologice asociate obezității. Încercările multiple și eșecurile multiple cu dietele pot duce la un sentiment de înfrângere, scăzută stimă de sine și depresie la această populație. 

Respectul de sine și stima de sine sunt crescute, iar sentimentul înfrângerii dispare, iar relațiile sociale devin mai puternice la pacienții care au pierdut rapid în greutate în urma operatiei de micsorare a stomacului ( Gastric sleeve).

Abordul laparoscopic in cazul acestei proceduri reduce riscurile potentiale postoperatorii, în timp recuperarea postoperatorie este mult mai rapida.

Acest tip de interventie (  gastectomia longitudinala, sleeve gastric) are cel man bun raport Riscuri/Beneficii.

Printre beneficiile importante ale acestei operatii sunt senzatia mult redusa de foame, necesitatea unor cantități mult mai mici de alimente.
Efectul esteo  scădere în greutate sigura, stabila și importanta, cu o viata normala după operație, fără restricții.

 

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău