Când vă puteți relua activitățile normale după operația bariatrică?

Procedurile chirurgicale  de pierdere în greutate pot îmbunătăți drastic viața oamenilor.

Andrada V., o asistenta medicală din Brasov, avea 115 kg. Ea suferea și de alte  boli  care ii puneau viața în pericol.
Diabet zaharat de tip 2,
hipertensiune arterială,
hipotiroidism,
retinopatie diabetică,
glaucom,
apnee în somn, sunt doar cateva.

După un examen fizic și analize de laborator, i-am sugerat o intervenție chirurgicală bariatrică pentru a-i îmbunătăți calitatea vieții.
Acum, după operație, Andrada a scăzut la 68 de kilograme și spune:

„Oamenii sunt încă puțin îngrijorați de chirurgia bariatrică. Dar decizia mea de a merge mai departe cu aceasta mi-a îmbunătățit dramatic viața, iar dependența mea de mai multe medicamente s-a redus.”

Dar, după operație, este vital să rețineți că vindecarea și recuperarea sunt procese care necesită timp.

Recuperarea in Spital

Pentru operațiile laparoscopice (care implică tăieturi mai mici), timpul de recuperare este mai scurt. Majoritatea oamenilor stau în spital timp de 1-2 zile. Operațiile deschise cu incizii mai mari pot dura un timp relativ mai lung pentru a se vindeca. Este posibil să fie necesară prelungirea șederii în spital pentru pacienții care dezvoltă complicații după intervenție chirurgicală.

Recuperare la domiciliu

Aceasta este cea mai importantă fază a regimului de slăbire. Timpul mediu pentru recuperarea completă după orice procedură bariatrică este de aproximativ 4-6 săptămâni.
Dar mai mulți factori determină durata de reluare a activităților normale, inclusiv vârsta, tipul de intervenție chirurgicală, greutatea înainte de operație, starea generală de sănătate etc.
Pierderea dramatică în greutate poate afecta negativ sănătatea dacă nu respectați protocoalele medicului dumneavoastră. De exemplu, la scurt timp după operație, veți consuma mai puține calorii decât înainte și modul în care corpul dumneavoastră răspunde la aceasta și le absoarbe, de asemenea, s-ar fi schimbat. Acest lucru poate duce la malnutriție în unele cazuri.
Alimentația deficitară va încetini, de asemenea, timpul de vindecare. Lipsa vitaminelor și mineralelor adecvate poate prelungi timpul de recuperare de la câteva săptămâni la câteva luni. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru orice îngrijorare pe care o aveți după operație.

Reluarea activităților normale

Nu poate exista o perioadă stabilită pentru reluarea activităților normale, deoarece fiecare individ este diferit și fiecare intervenție chirurgicală este diferită.
O persoană care are peste 50 de ani poate relua după mai mult timp fața de pacienții mai tineri.
Comorbiditățile precum diabetul pot implica un timp mai lung de vindecare. Prin urmare, este vital să treceți la un stil de viață mai sănătos cu luni înainte de operație și să rămâneți la acesta după operație, pentru tot restul vieții. În acest fel, organismul poate răspunde rapid la schimbări și poate facilita recuperarea rapidă.

Majoritatea pacienților se pot întoarce la muncă în 1-4 săptămâni. Este esențial să luați în considerare natura muncii dvs. Dacă ai un loc de muncă la birou, lucrurile ar putea fi mai ușor decât pentru cei care au un loc de muncă obositor din punct de vedere fizic. De asemenea, pacienții implicați în multe activități fizice ar putea fi expuși riscului de a dezvolta o hernie în punctul de incizie. Prin urmare, este esențial să fii deschis cu angajatorul în legătură cu toate problemele.
Cu toate acestea, există o diferență între reluarea activităților normale și recuperarea completă. S-ar putea să-ți fi reluat munca, dar procesul de vindecare nu este încă complet. Cel mai bun lucru este să convingi angajatorul despre modul în care productivitatea ta poate crește mult dacă ți se oferă suportul potrivit în acest moment!

Cum putem accelera procesul de recuperare și să revenim rapid la normal?

Beți cantitatea potrivită de apă, conform recomandărilor medicului dumneavoastră.
Un somn bun de opt ore este esențial pentru a permite corpului să se vindece și să desfășoare activități normale în timpul zilei.
Luați pauze scurte.
Echilibrează munca și timpul de odihnă.
Exercițiile fizice  reprezintă o necesitate. Începeți cu plimbări scurte. Pentru exercițiile de bază, discutați cu medicul dumneavoastră și cu antrenorul.
Reluarea activităților normale este un lucru, dar recuperarea completă este obiectivul pe termen lung.

 

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău